Kako da znate da li je nešto dobro za vas?

Posted by

Da li vam je poznat taj trenutak kada stvari izgledaju baš kako treba – bilo da je u pitanju posao, prijatelj, ili partner?

Većinu vremena mi pokušavamo da opravdamo stvari u svojoj glavi. Mi tumačimo stvari na način na koji bi mi želeli da one budu… da idu putem kojim bi mi želeli da one idu. Ponekad naša glava bude zamagljena od strane našeg srca, na koje utiču naše emocije.

I ponekad imamo osećaj da su stvari jednostavno baš kako treba – tako prokleto dobre – da se zapitate kako se to dešava i da li to može da se ponavlja, iznova i iznova, kao da pokušavate da nađete formulu za sve to.

  1. Vi nemate sumnje.

Sumnja se dešava, više ili manje, na gotovo svakodnevnom nivou. Veoma retko vi nemate sumnju – nemate sumnju uopšte – u sve što radite.

Kada nađete nešto što je dobro za vas, vi apsolutno nemate sumnje. Stalno i kontinuirano ste u toku. Napredujete bez oklevanja i suvišnih pitanja. Vama ne treba potvrda od druge osobe da vas uveri da je ono što radite dobro. Vi jednostavno to znate.

Praćenje vašeg srca postaje lako. U stvari, to postaje prirodni proces za vas. Vaše oči se ozare kada pričate o tome. Vi se smejete kada mislite o tome.

Kad god da ste slobodni, to je ono što želite da radite. Osećate se sigurno, samopouzdano i bezbedno, kao nikada ranije. Niste uplašeni zato što nema sumnje i straha koji vas teraju da se pitate “šta ako” zato što tu nema “šta ako.”

  1. Vu u ste u potpunosti svoji i osećate se srećno.

Postoji nekoliko stvari sa kojima treba da se nosimo u životu – bilo da se radi o nečemu što mrzimo, kolege sa kojima se ne slažemo, ili zadaci u kojima ne uživamo.

Ali kada nađete nešto što je dobro za vas, nema potrebe za kompromisima. Vi uživate u svakom deliću toga. Teški zadaci postaju zabavan izazov.

Vi ste u potpunosti svoji, radite to što radite i jednostavno se osećate srećno. Osećate se zadovoljno. To je sreća koja dolazi iznutra, ne od spolja. Osećate da ste našli svrhu u životu. Vaš život sada ima smisao. Osećate se bogato – iznutra.

  1. Postali ste fokusiraniji.

Može biti teško fokusirati se. Mi svi imamo tendenciju da kažemo “da” pre nego “ne.” Ali kada nađete nešto što je dobro za vas, ništa više nije bitno. Ta prava stvar postaje vaš glavni fokus bez preispitivanja. Vaše srce kaže da. Vaš um kaže da. Vaše telo kaže da.

Vi nikada niste bili srećniji govoreći ne drugim privlačnim ometanjima, zato što znate da ste našli onu pravu stvar i ne želite da gubite vreme fokusirajući se na druge stvari.

Vi se budite misleći o toj stvari. Lako možete doći u zonu bez većeg truda. Možete čitati o toj temi satima, bez osećaja da je to težak rad. Fokus postaje lakši zato što ste našli ono što je dobro za vs. Vaš intelekt i emocije postaju sinhronizovani. Bez obzira na izbočine na putu, život nikada nije bio više potpuniji.

  1. Radujete se svakom danu.

Buđenje za posao svakog jutra, odlaganje alarma za buđenje iznova i iznova može biti iscrpljujuće – kuckanje ispred malog ekrana, nošenje sa površnim razgovorima dok pravite sebi šolju čaja. Kada nađete nešto što je dobro za vas, nema preispitivanja oko toga da li treba da odete u krevet zato što se radujete vremenu kada ćete se probuditi i jednostavno početi sa početkom još jednog uzbudljivog dana. Osećate se uzbuđeno. Vaš život ispunjen je euforijom.

Vi živite život širom otvorenih ruku i radujete se i iščekujete šta će život da vam donese. Osećate da ne možete da živite drugačije.

Čak i borbe izgledaju dobro, zato što znate da bez obzira na sve, vi ćete naći izlaz, zato što jednostavno volite svaki dan vašeg života i sve će biti u redu.

  1. Osećate se inspirisano.

Kada nađete nešto što je dobro za vas, želite da budete bolji bez prisile. Dobijete tu brzu unutrašnju volju i motivaciju da postanete bolja osoba, da bolje radite i da postignete veće stvari. Osećate se inspirisano.

Počinjete da vidite svet na pomalo drugačiji način. Počinjete da budete više radoznali i imate želju da otkrivate nove stvari. Želite da učite više i osećate da ne možete da se zasitite dovoljno ovog sveta.

To je zato što ste našli nešto što je dobro za vas i što je otvorilo vrata vašem srcu ka svetu ispunjenom inspiracijom i lepotom.

Vi ste sada obnovljeni sa razumnom nadom koja vam ubrizgava dašak kreativnosti. Inspiracija je divna stvar. I kada ste konstantno inspirisani, život nikada neće izgledati isto.

Kao što je Stiv Džobs govorio…

Vaš posao će ispuniti veći deo života i jedini način da budete istinski zadovoljni je da radite ono za šta smatrate da je sjajan posao. I jedini način da uradite sjajan posao, jeste da volite to što radite. Ukoliko to niste našli još, nastavite da tražite. Nemojte se smirivati. Kao i sa svim stvarima koje se tiču srca, znaćete kada ih nađete. Isto kao i što svaka sjajna veza, postaje sve bolja i bolja kako godine prolaze.

Prevod: Psiho ćoše

Izvor: Huffingtonpost

Leave a Reply